Home » ştiri şi opinii

Pentru HTC, mainstream înseamnă procesor quad-core

Publicat pe 24 February 2014 la 22:07 de

HTC au anunţat încă de anul trecut o schimbare a politicii ca strategie pentru redresarea companiei. Producătorul a realizat că obiectivul principal trebuie sa fie creşterea cotei de piaţă şi a ajuns astfel la concluzia că trebuie să acorde mai multă importanţă segmentului mainstream, acolo unde se vând volume uriaşe. Cu toate acestea, nimeni nu a ştiut cu exactitate la ce să se aştepte de la HTC, renumiţi de altfel pentru calitatea desăvârşită a produselor. Nimeni până astăzi, când taiwanezii au prezentat în cadrul Mobile World Congress noile Desire 816 şi Desire 610.

HTC Desire 816 se bazează pe un procesor quad-core Snapdragon 400 tactat la 1.6GHz, GPU Adreno 305, 1.5GB memorie RAM şi 8GB capacitate de stocare (plus suport pentru carduri microSD de până la 64GB). Ecranul IPS de 5.5” are o rezoluţie de 1280×720 pixeli, ceea ce înseamnă că densitatea va fi de numai 277ppi. Acesta este un aspect caracteristic segmentului mainstream din care face parte dispozitivul. Camera principală de 13MP este limitată la înregistrări video 720p, adică aceeaşi rezoluţie la care poate înregistra şi camera secundară de 5MP.

HTC Desire 816

Desire 610 vine tot cu un procesor quad-core Snapdragon 610, doar că de această dată este unul tactat la 1.2GHz. De asemenea, capacitatea memoriei RAM a fost redusă la 1GB. Capacitatea de stocare este în continuare de 8GB şi poate fi extinsă prin conectarea unui card microSD de până la 64GB. Ecranul de 4.7” are de această dată o rezoluţie de 960×540 pixeli, ceea ce înseamnă o densitate de numai 234ppi. Cele 2 camere – de 8 şi respectiv 1.3MP  – oferă înregistrări video la rezoluţii de până la 720p.

HTC Desire 610

Din păcate, nu ştim la ce preţuri vor fi disponibile noile terminale HTC, dar ştim că Desire 610 va ajunge în toată Europa în luna mai, în timp ce Desire 816 va avea disponibilitate globală începând cu luna aprilie. Până la anunţarea preţurilor, care estimez că vor fi extrem de atractive, mă declar perfect mulţumit de noua politică HTC, care cred ca va atrage până la urmă atenţia publicului.

Taguri: , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.