Home » hardware

Noctua NH-U9B SE2 reprezintă o alternativă interesantă la NH-C14

Publicat pe 27 February 2014 la 23:19 de

Noctua NH-U9B SE2 - intro

Eficienţa soluţiilor de răcire dintr-un PC influenţează în mod direct nivelul de performanţă al acestuia şi comportamentul său general. Iar PC-urile cu dimensiuni reduse, sau chiar HTPC-urile nu fac excepţie de la această regulă. De fapt, HTPC-urile sunt cele mai pretenţioase deoarece trebuie să fie silenţioase şi în acelaşi timp sa aibă dimensiuni reduse. Cu alte cuvinte, pentru a răci procesorul este necesar un cooler eficient, dar care să încapă într-o carcasă cu dimensiuni reduse.

Vă prezentam cu puţin timp în urmă o soluţie interesantă creată de Noctua – NH-C14. Aşa cum va spuneam la momentul respectiv, modelul s-a dovedit extrem de silenţios, dar în ciuda heatsink-ului impunător nu se descurcă foarte bine în condiţii de overclocking. De fapt procesorul AMD FX-8350 folosit pentru testare nu a funcţionat stabil la temperatura de 4.6GHz indiferent de scenariul de echipare. Şi NH-C14 mai are o mică problemă şi anume aceea că are nevoie de ceva spaţiu pentru a realiza fluxul de aer. Deoarece aerul trece printre lamelele sale perpendicular pe placa de bază, panoul panoul lateral al carcasei trebuie să se afle la o distanţă de minim 3cm. În caz contrar, se obţine un flux de aer insuficient sau nivelul de zgomot este mai puternic decât ar trebui.

Ca alternativă, Noctua au creat un alt cooler cu înălţime redusă (125mm de această dată), dar cu design tower. Ajuns la cea de-a doua versiune, NH-U9B se numeşte acum NH-U9B SE2 şi este compatibil cu toate platformele disponibile pe piaţă la ora actuală. Trebuie ţinut însă cont de faptul că suportul pentru LGA 2011 este opţional. Pentru a obţine înălţimea redusă, producătorul a optat pentru un heatsink destinat ventilatoarelor de 92mm.

Noctua NH-U9B SE2 - specificatii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Un comentariu »

  • Noctua NH-D9L: un D-Type intrat la apa | ITfiles a zis:

    […] că de fiecare dată mă prinde iarna testând astfel de soluţii. Ultima dată vă vorbeam despre o soluţie de tip Tower creată de Noctua pentru sisteme de calcul compacte. Iar acum, vom continua cam de unde am rămas, căci Noctua au progresat pe această nişă care […]

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.