Home » hardware

GIGABYTE GV-R725OC-1GI oferă performanţe decente utilizatorilor cu bugete mici

Publicat pe 25 February 2014 la 12:41 de

Odată cu dezvoltarea primelor APU-uri, au apărut şi primele discuţii pe marginea inutilităţii soluţiilor grafice dedicate din segmentul Entry Level. Aşa cum am arătat, a fost însă nevoie de câteva generaţii de APU-uri pentru ca soluţiile grafice integrate să poată concura cu cele dedicate din zona accesibilă de preţ. De altfel, Kaveri este primul produs care transformă plăcile video Low End în soluţii cu o utilitate redusă. Şi cu toate acestea, producătorii încă mai creează plăci video dedicate în segmentul Entry Level. Justificarea lor este dată de PC-urile ceva mai vechi, dar şi de posibilitatea realizării unor configuraţii CrossFire hibride. Şi în plus, segmentul Entry Level a mai avansat şi el, astfel că plăcile video din această categorie nu mai sunt folosite doar pentru redarea imaginii pe un monitor, putând rula în condiţii decente chiar şi unele jocuri.

Un astfel de exemplu este soluţia AMD Radeon R7 250, ce foloseşte chipset-ul Oland cu 384 unităţi de procesare, 2GB memorie video GDDR5 sau 4GB GDDR3 şi un bus pe 128bit. Frecvenţa standard a nucleului grafic este de 1050MHz, iar pentru alimentarea unui PC dotat cu o astfel de placă video este recomandată o sursă de alimentare de cel puţin 400W.

A trecut ceva timp de la introducerea oficială pe piaţă a soluţiei grafice R7 250, dar de abia acum am reuşit sa testez o implementare a acesteia. GIGABYTE GV-R725OC-1GI foloseşte frecvenţa de 1050MHz pentru nucleul grafic, dar dispune de o funcţie Boost ce permite creşterea sa până la 1100MHz în aplicaţiile 3D. Memoria video GDDR5 are însă capacitatea de numai 1GB şi funcţionează la frecvenţa de 4600MHz.

GIGABYTE GV-R725OC-1GI - specificatii

În aplicaţii de stres precum FurMark, nucleul rulează la frecvenţa de 1050MHz şi trece doar ocazional la 1100MHz. În Idle, sunt aplicate frecvenţele de 300MHz pentru GPU şi respectiv 600MHz pentru memoria video.

GIGABYTE GV-R725OC-1GI - GPU-Z Stock Idle GIGABYTE GV-R725OC-1GI - GPU-Z Stock FurMark

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.