Home » ştiri şi opinii

AOC plusează cu 2 monitoare tactile noi

Publicat pe 17 February 2014 la 17:43 de

Ca să încep săptămâna într-o notă de maximă sinceritate, trebuie să vă spun că niciodată nu am prea înţeles rostul ecranelor tactile în cazul PC-urilor. Personal, mi se pare cam aiurea să stai cu mâna întinsă către un ecran vertical doar de dragul de a-l atinge în loc să foloseşti bătrânele mouse şi tastatură. Desigur, sunt totuşi conştient că există şi domenii în care un ecran tactil se poate dovedi de un folos major: o expoziţie, o recepţie, un punct de informare etc. Iar Tablet PC-urile şi smartphone-urile intră în altă categorie, unde ecranul tactil este vital.

Încep probabil să îmbătrânesc din moment ce recentele lansări demonstrează că există o cerere de monitoare desktop cu ecran tactil mai mare decât anticipasem. Iar cele mai noi modele de acest gen apărute vin de la AOC, care au anunţat i2272Pwhut şi i2472Pwhut. Ambele oferă ecrane tactile în 10 puncte şi ambele folosesc panouri IPS Full HD. Diferenţa este dată de diagonală, în sensul că unul măsoară 21.5”, iar celălalt 23.6”. Mulţumită tehnologiei IPS, unghiurile de vizibilitate ar trebui să fie foarte bune şi producătorul chiar specifică valoarea de 1780. Numai ca la polul opus se află timpul de răspuns, de 5ms. De asemenea, producătorul mai specifică o luminozitate maximă de 250cd/m2.

AOC i2472Pwhut AOC i2272Pwhut

Ce trebuie să mai ştiţi despre cele 2 noi modele din seria 72 este că dispun de porturi USB 3.0 şi USB 2.0, camere web de 720MP, microfoane şi boxe integrate. Aşadar, putem spune despre noile AOC i2272Pwhut şi i2472Pwhut că reprezintă nişte periferice de tip all-in-one. Acest detaliu, împreună cu unghiul de înclinare ajustabil în intervalul 150-570 transformă cele 2 modele în soluţiile optime pentru scenarii de utilizare precum cele menţionate mai sus. Acest palmares de dotări şi facilităţi vine însă şi cu un preţ de achiziţie, perfect justificat dacă mă întrebaţi pe mine, de 1549 Lei pentru i2272Pwhut şi respectiv 1699 Lei pentru i2472Pwhut.

Nu mă pot abţine şi trebuie să adaug că evoluţia AOC din ultima vreme mi se pare surprinzătoare. După câteva serii de monitoare CRT cu o calitate discutabilă, producătorul dădea semne că nu are capacitatea de a se descurca în această industrie. Şi cu toate acestea, AOC au revenit miraculos pe piaţă, iar unele modele au reuşit chiar sa impresioneze prin raportul calitate/preţ oferit.

În continuare nu sunt de acord cu acest elan al pieţei monitoarelor cu ecran tactil, dar nu cred că am dreptul să contrazic studiile de piaţă efectuate de producători. Studii de piaţă care de altfel au determinat lansarea mai multor astfel de produse. Şi în aceste condiţii, este plăcut să vedem producători mai mici reuşind să dezvolte nişte soluţii interesante.

Taguri: , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.