Home » ştiri şi opinii

QNAP Turbo NAS TS-212P: pentru acasă

Publicat pe 12 December 2013 la 11:28 de

Aşa cum am mai spus-o, odată cu aglomerarea locuinţelor cu echipamente de calcul care mai de care mai diverse, un dispozitiv folosit de obicei de companii devine tot mai prezent în segmentul Consumer. Este vorba despre NAS (Network Attached Storage), care oferă tuturor echipamentelor din reţea accesul uşor la datele stocate.

QNAP sunt cunoscuţi pe piaţă mai mult pentru modelele destinate companiilor, însă este bine de ştiut că producătorul construieşte şi dispozitive pentru segmentul Consumer. Iar cel mai recent membru al acestei familii este Turbo NAS TS-212P. Echipat cu un procesor Marvell 6282 tactat la 1.6GHz şi 512MB memorie RAM DDR3, modelul dispune de 2 tray-uri pentru harddisk-uri SATA de 3.5” şi 2 porturi USB 3.0. Conectarea la reţea se realizează prin intermediul unei interfeţe Gigabit Ethernet. Pentru control, sunt oferite butoanele Power, Reset şi One touch copy, iar pentru monitorizare avem LED-urile indicatoare pentru starea dispozitivului, activitatea fiecărui harddisk, activitatea porturilor USB, activitatea interfeţei LAN şi Power. De asemenea, echipamentul este dotat cu un buzzer pentru avertizări sonore. Pentru răcire, este folosit un ventilator cu diametrul de 60mm, amplasat în partea din spate. TS-212P cântăreşte 0.91kg şi are dimensiunile 165.5x85x218.4 mm.

QNAP Turbo NAS TS-212P

Bazându-mă pe experienţa din trecut cu echipamentele QNAP dintr-un alt segment de piaţă, anticipez că sistemul de operare QTS 4.0 este uşor de folosit în ciuda complexităţii sale. Acesta oferă suport pentru operaţii de backup şi sincronizare, partajare pe grupuri de utilizatori şi pentru aplicaţii mobile precum Qfile, Qmusic, Qphoto, Qmanager și VMobile. TS-212P poate fi folosit cu succes şi ca server media întrucât integrează aplicaţiile Photo Station, Music Station și Video Station, beneficiind în acelaşi timp de suport DLNA și AirPlay. Pentru backup în cloud, QNAP oferă acces la serviciile Amazon S3, ElephantDrive, Symform, Dropbox și Google Drive. În plus, utilizatorii pot extinde funcţionalitatea produsului prin instalarea de noi aplicaţii oferite prin intermediul centrului de aplicații QNAP. Dar ca să înţelegeţi mai bine despre ce este vorba, puteţi urmări prezentarea pe larg a funcţiilor produsului, în clipul video de mai jos:

Cu un hardware puternic pentru acest segment de piaţă, un sistem de operare bine realizat şi un design plăcut, QNAP Turbo NAS TS-212P este după părerea mea o alegere perfect inspirată pentru biroul de acasă, dar şi pentru companiile mici. Dimensiunea ventilatorului este mai mică decât mi-aş fi dorit, dar presupun că în acest segment de preţ nu putem cere mai mult de atât. Şi, spre deosebire de alte modele disponibile pe piaţă care folosesc ventilatoare chiar mai mici de atât, există soluţii pentru înlocuire în cazul defectării. Prin prisma configuraţiei, construcţiei şi dotărilor, cred că cei 800 Lei recomandaţi de producător pentru TS-212P îl vor transforma într-un produs cu adevărat atractiv.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • Green a zis:

    O solutie interesanta pentru companii mici sau pentru cei care vor sa-si tina in siguranta arhiva foto-video. Pana la urma 800 de lei nu e suma foarte mare pentru un sistem de stocare.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.