Home » ştiri şi opinii

BenQ au creat video-proiectorul Full HD MH680 pentru utilizatorii din toate segmentele de piaţă

Publicat pe 19 November 2013 la 12:49 de

Sintagma „Mărimea nu contează” are de obicei rolul de a schimba perspectiva din care sunt privite lucrurile, astfel încât să ofere un oarecare avantaj celor dezavantajaţi. Se întâmplă însă de multe ori ca o astfel de replică să ascundă şi ceva adevăr, mai ales în industria IT. Dar nu şi atunci când vorbim despre display-uri pentru redat filme, meciuri sau mai ştiu eu ce altfel de conţinut de divertisment. Aţi auzit vreodată pe cineva care să se plângă că are un televizor prea mare? Eu nu! Dar pe cineva care să îşi reproşeze că nu a avut inspiraţia să opteze pentru o diagonală mai mare? Eu sunt convins că după o vreme, orice utilizator începe să se gândească ce bine i-ar fi prins un display mai mare. Practic, nu există televizor prea mare. Există numai televizoare prea scumpe.

O soluţie la problema preţului per cm există de ceva vreme, doar că nu se bucură de popularitatea televizoarelor. Vorbesc, desigur, despre video-proiectoare, care au evoluat suficient de mult în ultimii ani pentru a putea deservi cu succes chiar şi cinefilii cu pretenţii. Rămâne însă problema raportului calitate/preţ, pe care BenQ şi-a propus să o rezolve prin crearea unor produse cât mai bine echilibrate, astfel încât să vizeze un număr cât mai mare de utilizatori.

Iar cea mai nouă creaţie în acest domeniu a celor de la BenQ este modelul MH680 – un video-proiector Full HD dotat cu tehnologie SmartEco, potrivit atât pentru divertisment cât şi pentru afaceri. Rezoluţia Full HD, suportul 3D şi boxele integrate cu o putere de 10W îl recomandă clar iubitorilor de filme. Interfaţa USB ce permite redarea de fişiere .jpeg, .jpg, .bmp și documente Excel, Word și Power Point este caracteristica ce îl transformă într-un model potrivit pentru prezentări. Iar dacă ne luăm după specificaţii, calitatea imaginii nu ar trebui să reprezinte o problemă întrucât rezoluţia Full HD este acompaniată de o luminozitate de 3000 ANSI Lumeni şi un contrast de 10 000:1. În sfârşit, este util de ştiut că BenQ MH680 integrează şi interfaţă WiFi cu tehnologia Wireless Display, deci dacă dispuneţi de un PC compatibil nu veţi avea nevoie de cabluri. Dacă totuşi preferaţi o conexiune de încredere prin cablu, aveţi la dispoziţie interfeţele HDMI, D-Sub, S-Video şi Composite.

BenQ MH680 - fata BenQ MH680 - spate BenQ MH680 - sus

Partea dureroasă – preţul de achiziţie – este după părerea mea pe deplin justificată. 4500 Lei nu este o sumă accesibilă multor români, dar consider că este potrivită pentru un video-proiector Full HD cu suport WiDi ce poate proiecta imagini cu o diagonală cuprinsă între 45”-300”. Singura problemă rămâne alegerea camerei în care urmează a fi utilizat echipamentul, care are un raport de proiecţie cuprins între 1.15-1.5, mulţumită unui zoom de 1.3:1. Dacă vă place ce aţi aflat despre BenQ MH680, trebuie să mai ştiţi că lampa are o durată de viaţă de 4000 ore în modul Normal, 5000 ore în modul Economic şi 6500 ore în modul SmartEco. Presupunând că aveţi obiceiul să vizionaţi un film în fiecare seară cu excepţia perioadelor de concediu şi a deplasărilor la ţară pentru diverse munci agricole, asta înseamnă o durată de utilizare de până la 10 ani. La un preţ de circa 800 Lei pentru o lampă, MH680 nu ar trebui să ruineze pe nimeni.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.