Home » hardware

ASRock Z87 Extreme4 este o surpriză plăcută într-un segment de preţ accesibil unui public larg

Publicat pe 4 July 2013 la 17:13 de

Conform informaţiilor pe care le avem până la această dată, Intel Haswell este o arhitectură ce va sta pe piaţă multă vreme de aici înainte, întrucât Intel a manifestat o dorinţă clară de a rări lansările pe piaţa PC-urilor. Aşa se face că toţi producătorii de plăci de bază s-au îngrămădit să ofere o gamă cât mai largă de modele, menite să satisfacă un public cât mai larg. O primă implementare a platformei Z87 aţi avut deja ocazia să vedeţi cu ocazia comparaţiei „Deluxe vs. Deluxe” şi pot spune că lucrurile se anunţă promiţătoare, cel puţin în materie de dotări.

Ce nu v-am spus până acum este că odată cu procesorul Core i7-4770K, pe biroul meu au mai poposit şi alte plăci de bază cu care am avut ocazia să „mă joc” puţin. Una dintre ele – ASRock Z87 Extreme4 – se anunţă a fi un model de referinţă printre pasionaţii de hardware mulţumită preţului atractiv la care şi-a făcut ea apariţia pe piaţă: 750 Lei. Pentru a privi obiectiv acest produs şi pentru a nu interpreta greşit acest articol, este însă necesar să renunţaţi la ideile preconcepute ce plasează ASRock în categoria de produse Low End. Este adevărat că producătorul şi-a făcut intrarea pe piaţă în acest mode, dar asta se întâmpla cu mult timp în urmă, iar lucrurile s-au schimbat semnificativ de atunci şi până acum.

ASRock Z87 Extreme4 - specificatii

După părerea mea, ambalajul în care este livrată Z87 Extreme4 denotă mari deficienţe ale producătorului la acest capitol. Culorile deschise oferă un aspect estetic plictisitor şi sugerează un produs ieftin, fără prea mari pretenţii. Probabil că producătorul doreşte să scoată în evidenţă noul lor brand A Style, dar sunt de părere că putea obţine ceva mai bun de atât.

ASRock Z87 Extreme4 - ambalaj fata ASRock Z87 Extreme4 - ambalaj spate

Nici bundle-ul nu este strălucit, limitându-se la manualele de instalare şi utilizare, discul optic cu drivere şi aplicaţii, shield-ul pentru back panel, un bridge SLI şi 4 cabluri SATA.

ASRock Z87 Extreme4 - accesorii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.80 out of 5)
Loading...

3 comentarii »

 • NIKO a zis:

  cacat

 • ALEX a zis:

  Salut, am placa asta de 3 ani si din pacate ,are o problema cred la alimentare.Porneste de 2- 3 ori dupa care mortus.O scot din carcasa si o pornesc pe birou, porneste. O opresc si apoi nu mai porneste.O montez in carcasa si porneste o data dupa care nu mai vrea. Stiti vreo firma in Ro care e in stare sa remedieze problema?
  Stima

 • ALEX a zis:

  o fi vreo lipitura rece ?

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.