Home » hardware

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB: ultra-portabil, încăpător şi rezistent

Publicat pe 10 July 2013 la 16:16 de

Industria IT se confruntă de ani de zile cu o nevoie tot mai mare de portabilitate ce a definit treptat evoluţia produselor. Dar portabilitatea nu se referă numai la echipamentele de calcul în sine, ci şi la informaţie. Aşa se face că drive-urile flash pe interfaţă USB au devenit tot mai încăpătoare şi, acolo unde acest lucru a fost posibil, cu dimensiuni tot mai mici şi greutăţi reduse. Desigur, dimensiunile şi performanţele sunt de regulă invers proporţionale, aşa că ar trebui să ştiţi de la bun început de ce aveţi nevoie.

Cu DashDrive Choice UC510 – un stick USB disponibil în 3 variante de capacitate (8, 16 şi 32GB) – ADATA vizează utilizatorii ce pun accentul pe portabilitate. Asta pentru că drive-ul are dimensiunile 28x12x5 mm şi o greutate de numai 3g.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - specificatii

De la o vreme încoace, am observat o oarecare intensificare a activităţii ADATA, atât pe plan mondial, cât şi în regiunea noastră. De aceea, nu este o surpriză că mi s-a oferit ocazia să mă „joc” cu DashDrive UC510 în versiunea cea mai încăpătoare, adică 32GB. Ambalajul în care este livrat produsul, tip blister, este cât se poate de plictisitor, dar inspiră parcă un sentiment de linişte.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - ambalaj fata ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - ambalaj spate

Evident, nu avem de a face cu niciun bundle, aşa că voi trece direct la prezentarea produsului. DashDrive Choice nu este oferit numai în 3 versiuni de capacitate, ci şi în 2 versiuni de culoare: albastru şi gri, sau cum îl promovează producătorul – azure blue şi titanium. După cum puteţi vedea mai jos, eu am avut versiunea gri şi îmi pare bine că s-a întâmplat aşa datorită sobrietăţii date de această culoare.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - fata ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - spate

În materie de design, nu ar fi mai nimic de spus, fiind un produs cu un aspect estetic cât se poate de simplist. Construcţia însă este ceva mai interesată deoarece DashDrive Choice UC510 foloseşte un proces chip-on-board, ceea ce sporeşte robusteţea sa. Aşadar, modelul este alcătuit dintr-o carcasă din aluminiu, un element din plastic cu gaică ce permite ataşarea la un breloc şi chip-ul de memorie în sine, care prezintă de altfel şi conectorii specifici portului USB 2.0. Da, din păcate drive-ul nu a fost construit cu suport USB 3.0.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - asamblare

Chip-ul în sine are dimensiuni chiar mai mici decât drive-ul, el măsurând 15mm pe lungime şi 11mm pe lăţime.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - chip

Un lucru important pe care trebuie să îl mai ştiţi este că DashDrive Choice UC510 este rezistent la apă. Şi această caracteristică nu se referă la câţiva stropi de apă, întrucât drive-ul funcţionează fără probleme chiar şi după scufundarea sa integrală într-un pahar cu apă.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - in apa

În sfârşit, capacitatea de stocare disponibilă este de 30352MB.

ADATA DashDrive Choice UC510 32GB - HD Tune Info

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.71 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • Daniel Mitran a zis:

    Salut Radu, stii cumva/poti sa verifici si ce chipset e inauntru? M-ar interesa si pe mine stick-ul, daca ar fi vorba de un Innostor.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.