Home » hardware

QNAP TS-469 Pro: NAS, SAN şi multe altele într-un singur echipament

Publicat pe 5 December 2012 la 23:16 de

Ideea de soluţie de stocare accesată remote, printr-o reţea, este veche de aproximativ de 30 ani. Dar NAS-urile (Network-attached storage) au început să câştige popularitate relativ recent, adică după ce sistemele de calcul au început să fie utilizate masiv. Evoluţia conţinutului multimedia, dar mai ales creşterea numărului de echipamente de calcul din locuinţele utilizatorilor, au generat imediat o cerere de dispozitive de stocare în reţea şi în segmentul Consumer.

Dar NAS-urile cu adevărat performante şi dotate, adică acelea la care utilizatorii din segmentul Consumer de abia îndrăznesc să viseze, sunt produse tot pentru companii. Un astfel de exemplu este familia Turbo NAS, pe care QNAP o recomandă în momentul de faţă segmentului SMB (Small and Medium Business). Din această familie, am avut ocazia şi totodată plăcerea să „mă joc” cu un TS-469 Pro. Acesta se bazează pe un procesor dual-core Intel Atom cu Hyper Threading  tactat la 2.13GHz, ce este acompaniat de 1GB memorie RAM şi poate găzdui până la 4 harddisk-uri interne pe interfaţă SATA 6.0Gbps.

Ambalajul are dimensiuni neobişnuit de mari, dar perfect normale dacă ţinem cont de dimensiunile mari ale dispozitivului: 177x180x235mm.

Aşa cum puteţi observa, design-ul ambalajului este cât se poate de prietenos, dar odată scos din cutie, QNAP TS-469 Pro are un aspect profesional, obţinut prin liniile simple şi culorile închise. Calitatea materialelor corespunde aşteptărilor, partea frontală fiind confecţionată din plastic, iar restul carcasei din metal.

Panoul frontal conţine butonul Power, un port USB 2.0 dotat şi cu un buton de copiere rapidă, un display LCD şi butoanele aferente pentru navigarea prin meniu.

Tot aici sunt amplasate şi cele 4 tray-uri pentru harddisk-uri SATA. Fixarea harddisk-urilor în aceste tray-uri se face cu ajutorul şuruburilor livrate de producător în pachet. De asemenea, trebuie reţinut că tray-urile sunt dotate cu încuietori pentru a fi blocate cu ajutorul cheiţelor din pachet.

Pe parte din spate, se observă în imaginile de mai sus prezenţa a 2 ventilatoare: unul de 92mm pentru răcirea sistemului şi unul de 40mm pentru răcirea sursei de alimentare. Pe lângă acestea, mai găsim aici 4 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, 2 porturi eSATA, 2 conectori RJ-45 şi conectorii video D-Sub şi HDMI, plus butonul Reset.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

  • Green a zis:

    Un model foarte performant, mai ales dacă ai o firmă si vrei sa stocheze pe el date. Ma gandesc, spre exemplu, la o firma de imobiliare care isi face o baza de date cu locatii si fotografii sau la o firma care vrea sa tina un site pe el. Backup-ul e interesant, mai ales pentru arhive (cum ar fi arhiva personala foto/video). Toti stim ca hard diskurile mai pica si e pacat sa piezi toate fotografiile din cauza faptului ca nu poti face un backup.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.