Home » hardware

ASRock Z77 Extreme9: ultra-dotată pentru pretenţioşi

Publicat pe 1 November 2012 la 01:29 de

PC-urile aşa cum le ştim noi de ani de zile trec prin vremuri grele, piaţa componentelor trecând printr-o perioadă de comprimare care afectează mai mult sau mai puţin toţi producătorii. În ciuda vremurilor grele, avem şi producători care acum încearcă să se afirme prin produse poziţionate clar mai sus decât eram obişnuiţi. Vorbesc, desigur, despre ASRock, care s-au transformat din producătorul de plăci de bază accesibile în producătorul care se laudă cu modele ce depăşesc recorduri mondiale de overclocking.

Vă prezentam succint cu puţin timp în urmă prima placă de bază a producătorului dedicată pasionaţilor de overclocking. Din păcate, la momentul respectiv nu dispuneam de un procesor pe socket LGA 1155 care să ne permită să aflăm mai multe despre Z77 OC Formula. Între timp însă, aşa cum ştiţi, am devenit mai bogaţi cu un Core i7-3770k – numai bun pentru a testa placa de bază ASRock Z77 Extreme9.

În primul rând, trebuie să spun că am fost impresionat de ambalajul de dimensiuni impresionante, specific producătorilor Premium.

Avem chiar şi un perete frontal dublu, ce ascunde informaţii despre produs, dar şi o fereastră de vizionare, aşa cum am văzut la alţi producători cu renume mai puternic.

În plus, găsim în interior o cutie dedicată accesoriilor, alături de cutia ce adăposteşte placa de bază.

La capitolul accesorii, nu putem spune că ASRock Z77 Extreme9 excelează, dar oferă strictul necesar. Aşadar, în pachet găsim manualele de utilizare, discul optic cu drivere şi aplicaţii, 6 cabluri SATA, 2 adaptoare de alimentare de la conector de tip MOLEX la conector SATA, bridge-uri SLI pentru orice configuraţie, shield-ul pentru back panel şi un bracket frontal cu 2 porturi USB 3.0 ce ascunde şi antenele pentru interfaţa WiFi.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

  • 0k a zis:

    funcţia de dezumificare? lipseste ceva pe acolo… Intradevar este cam scumpa, nu stiu ce entuziast va plati 1400 lei pentru un asrock, chiar si premium.

  • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

    0k, ai dreptate, mâncasem nişte litere din viteza tastării. Mulţumesc pentru atenţionare; am corectat.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.