Home » hardware

Intel SSD 910 800GB: stocare pentru segmentul Enterprise

Publicat pe 1 August 2012 la 19:32 de

Cum performanţele majorităţii componentelor hardware au evoluat semnificativ pe parcursul ultimilor ani, dispozitivele de stocare s-au transformat treptat în cea mai mare problemă a sistemelor de calcul. Aşa au apărut SSD-urile, care au schimbat complet comportamentul sistemelor de calcul. Pe piaţa PC-urilor, avem însă două probleme destul de supărătoare: preţurile prea mari pentru cea mai mare parte a utilizatorilor şi capacităţile de stocare prea mici pentru a găzdui şi altceva în afara sistemului de operare.

SSD-urile nu se adresează însă numai segmentului Consumer, ele vizând deopotrivă workstation-urile şi serverele. Acestea au nevoie de performanţe superioare PC-urilor, dar şi de capacităţi de stocare mai mari, motiv pentru care produsele ce se adresează segmentului Enterprise sunt puţin diferite. În primul rând, interfaţă SATA 6.0Gb/s este în mod evident prea lentă. De aceea, aceste produse folosesc interfaţa PCI-Express şi au capacităţi de stocare superioare celor întâlnite în cazul modelelor Consumer.

Despre un astfel de produs vorbim astăzi – Intel SSD 910 Series. Modelul este disponibil în două variante – cu 400 sau 800GB – iar noi am avut la dispoziţie versiunea cu 800GB.

După cum puteţi observa, conectorul implementat de producător este PCI-Express x8. De asemenea, trebuie reţinut şi că avem de a face cu un produs Low Profile, care ocupă un singur slot.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.92 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • Vivio a zis:

    Hmm, din păcate în zona citire/scriere 4K, din păcate e loc serios de îmbunătățire.

    Sincer chiar am sperat rezultate mai bune pe acel palier 🙁

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.