Home » mobile

HTC One S – a new Sensation

Publicat pe 2 June 2012 la 11:27 de


Poziția fratelui mijlociu este cea mai ingrată în cadrul unei familii, acesta fiind eclipsat de atenția acordată celui mai mic și poziția privilegiată a celui mai mare. Dacă ești un telefon mobil, situația este similară, singura diferență notabilă fiind aceea că cineva te apasă pe burtă și te duce la ureche. Prins între mediatizarea impunătorului One X și atractivitatea micului One V, modelul One S este într-o bună măsură eclipsat, nici prețul neajutându-l prea mult, deși din anumite puncte de vedere este mai impresionant decât fratele său mai mare.

Prezentat la Mobile World Congress 2012, One S a fost primul terminal HTC din gama nouă, menită să readucă faima companiei la cotele anterioare din perioada de glorie 2011-2012, despre care au apărut informații parțiale cu multe luni înainte. Ville pe numele său de cod, acesta a fost la acea vreme cel mai subțire terminal mobil cu ai săi 7,8mm. Între timp acest loc i-a fost furat de Motorola RAZR și Huawei Ascend P1 S, însă terminalul rămâne încă unul extrem de suplu, mai ales că și proeminența caracteristică a camerelor HTC este mult mai redusă.

Dacă One X arăta mai bine în haine albe, One S este mai interesant în versiunea neagră. Carcasa monobloc fabricată din aluminiu acoperă complet partea frontală și cea laterală, spatele având două capace de plastic, unul fix în partea inferioară, unde se găsesc difuzorul și microfonul principal, și unul detașabil cu un sistem de prindere ferm în partea superioară, acesta oferind acces la slotul Micro SIM și găzduind antenele radio. Din păcate acest lucru înseamnă că avem iar de-a face cu o baterie nedetașabilă.

Din punct de vedere estetic, One S calcă în urma lui One X: partea frontală este acoperită în cea mai mare parte de suprafața de sticlă protectoare sub care se regăsesc ecranul de 4,3”, cele trei butoane capacitive și senzorii de proximitate și luminozitate, partea de sus găzduind grila fină a căștii, LED-ul pentru semnalizare ascuns între fantele acesteia și camera frontală VGA. Rama laterală ascunde în partea dreaptă butoanele subțiri și puțin proeminente pentru volum, în partea superioară butonul de Power/Lock, microfonul auxiliar pentru noise cancellation și conectorul audio jack de 3,5mm, iar în stânga oferă doar conectorul MicroUSB pentru încărcare și date. Chiar și curba laterală a carcasei, umplută la mijloc de rama ecranului, a fost păstrată însă aceasta se face mai puțin remarcată decât în cazul One X.

Fabricat din aluminiu, corpul terminalului vine în două versiuni care ascund procese de fabricație diferite. Modelul gri este finisat printr-o clasică anodizare dar este subminat estetic de o alegere nefericită a culorilor grilei camerei foto: o nuanță de albastru care nu se prea asortează cu nici un alt detaliu. Modelul negru folosește un proces de finisare mai avansat, Micro Arc Oxidation, care este similar anodizării dar folosește tensiuni și temperaturi mai mari, permițând stratului de oxid de aluminiu să formeze o structură cristalină de culoare neagră foarte fină și plăcută la atingere. În plus, HTC a asortat mai bine această versiune cu rama camerei foto și sigla Beat Audio, ambele de culoare roșie.

Din păcate, deși duritatea acestei pelicule de oxid ar trebui să fie ridicată, unele exemplare de One S au probleme iar exemplarul din test a fost unul dintre acestea – după cum se observă, carcasa s-a ciobit în zona locașului capacului superior deși nu este o zonă supusă unor contacte sau frecări prea dese. Este o problemă recunoscută de HTC și suficientă pentru clamarea garanției dar rămâne regretabilă.

Pe ansamblu însă, carcasa One S este una excelentă – ușoară, subțire, elegantă și cu dimensiuni ceva mai potrivite utilizării cu o singură mână comparativ cu cele ale terminalelor de 4,7 – 5,3”. Dacă aș vrea să fiu rău, aș spune că One S este ceea ce mi-aș fi dorit să descopăr în vara anului trecut când am cumpărat modelul Sensation.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.69 out of 5)
Loading...

5 comentarii »

  • Jideanu a zis:

    Deja l-ai zgariat?

    P6010021-275×190.jpg

    A, si arata mai naspa decat One X. Ecranul mai mic pe o carcasa aprope identica in dimensiuni nu da foarte bine.

  • Dorian Prodan (author) a zis:

    Nu, asa a venit 🙂

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.