Home » ştiri şi opinii

De la The Witcher la Cyberpunk

Publicat pe 19 June 2012 la 09:09 de

CD Projekt RED îşi îndreaptă atenţia spre o nouă licenţă pentru prima dată de la ieşirea la lumină cu seria The Witcher. Cum jocurile inspirate din universul fantasy al scriitorului Andrzej Sapkowski au avut mare success, polonezii continuă să se inspire din “natură” şi au ales un RPG pen and paper să le fie ghid şi ajutor pentru noua producţie – Cyberpunk.

Într-un interviu acordat site-ului Gamasutra, membri ai studioului discută despre lecţiile învăţate după lansarea The Witcher 2: Assassins of Kings şi în special ideea că jucătorii trebuie să aibă parte de o introducere mult mai bună într-o lume complexă. Cei de la CD Projekt susţin că au avut parte de feedback din partea jucătorilor care i-a pus pe gânduri – lipsa unui context pentru povestea în care se mişcă Geralt în The Witcher a creat confuzie şi destui jucători nu au înţeles anumite elemente ale naraţiunii pentru că nu au pus mâna să citească poveştile lui Sapkowski (rau au făcut!).

Astfel, pentru Cyberpunk se ia în considerare o curbă introductivă mai lină pentru naraţiune, dar în acelaşi timp păstrând complexitatea şi ambiguitatea morală care au adus succesul seriei The Witcher. Cât de multe află va fi la latitudinea jucătorului, pe baza explorării tuturor misiunilor, zonelor şi a NPC-urilor implicate, dar nu se va pierde nimic esenţial pentru a înţelege povestea dacă vrei să te axezi doar pe linia principală a intrigii.

Evident, toată această discuţie deocamdată doar teoretică poate fi privită cu scepticism – o simplificare pentru a atrage audienţă şi evident cumpărători de pe pieţele vestice, unde “complexitate” nu este tocmai cuvântul preferat. Personal, nu cred că CD Projekt RED va sacrifica foarte mult din viziunea asupra noului Cyberpunk pentru a obţine un joc unde e de ajuns să apeşi două butoane şi la final ai de ales între roşu, verde sau albastru; cred se va merge pe o adaptare, pe un compromis satisfăcător între complexitatea aşteptată de fanii înrăiţi şi nevoia (financiară) de a-i atrage şi pe jucătorii casual.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • Licaon_Kter a zis:

    4 minute de CGI in plus la inceput nu ar omorî pe nimeni. Numa’ sa se limiteze la asta.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.