Home » ştiri şi opinii

Tizen ajunge la versiunea 1.0, mai are nevoie de un telefon pe care să ruleze

Publicat pe 2 May 2012 la 13:01 de

Tizen, sistemul de operare născut după abandonarea de către Intel a colaborării cu Nokia și a proiectului MeeGo, a ajuns astăzi la prima sa versiune finală după o perioadă de dezvoltare destul de rapidă – alpha în ianuarie și beta la sfârșitul lui februarie.

Bazat pe un nucleu care se bazează pe fosta platformă Linux dezvoltată de Samsung și împrumutând anumite tehnologii din MeeGo dar nu și compatibilitatea cu aplicațiile acestuia, Tizen este fi un sistem de operare open-source care se vrea suficient de scalabil pentru a acoperi telefoane mobile, tablete, televizoare inteligente, netbook-uri și sisteme auto high-end, fiind compatibil atât cu arhitectura ARM cât și cu cea x86. Odată cu anunțarea acestei versiuni finale, Tizen Foundation a actualizat și mediul de dezvoltare și codul sursă.

În acest moment, Tizen Foundation cuprinde o serie de jucători puternici precum Intel, Samsung, Panasonic, NEC, Casio, Huawei, Vodafone, Orange și NTT DoCoMo, proiectul fiind susținut de Linux Foundation și LiMo Foundation.

Tot ce mai rămâne de văzut este și un prim terminal cu acest sistem de operare despre care Samsung a afirmat că va înlocui treptat propriul lor Bada, în ciuda succesului neașteptat pe care acesta l-a avut.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.