Home » mobile

HTC One V – Legend reloaded

Publicat pe 2 May 2012 la 12:07 de


Compania HTC nu este în aceste zile într-una dintre cele mai fericite perioade ale sale, lucru bine știut de toți cei care citesc știrile din această industrie. După un an 2010 bun și un început de 2011 excelent, compania a lansat o serie de produse neinspirate precum Sensation XE și XL sau bune dar cu un sistem de operare cu interes scăzut precum Radar care s-au reflectat în scăderea drastică a veniturilor și profiturilor. Reacția la această problemă a fost promisiunea oficială de orientare către produse relevante mai atent gândite și lucrate, onorată prin lansarea noii linii One de al cărei cel mai mic membru, HTC One V, ne vom ocupa în timp ce bat darabana în masă în așteptarea One X și One S.

În primăvara lui 2010, HTC a lansat un terminal mid-range care, dacă nu a impresionat prin specificații și a avut unele mici probleme, a rămas în memoria utilizatorilor datorită carcasei unibody elegante: HTC Legend. După doi ani, One V calcă direct pe urmele acestuia oferind o carcasă și o poziționare de piață similară.

Prima impresie lăsată de nou One V a fost una excelentă, dimensiunile acestuia de 120.3 x 59.7 x 9.2 mm și greutatea de numai 115 grame, la care se adaugă și forma particulară și aluminiul șlefuit, făcându-l să pară ușor ca un fulg și cu o priză excelentă în mână. Comparația subiectivă a fost făcută cu terminalul iPhone 4S pe care-l folosesc în prezent, HTC reușind să înghesuie un ecran mai mare cu prețul a doar 5mm în înălțime, creația Apple, și ea un etalon de ergonomie, părând grea și butucănoasă. Și bat monedă pe carcasa folosită de HTC deoarece, alături de cea oferită de iPhone 4/4S și N8/Lumia 800, aceasta face parte pentru mine din categoria celor mai bune creații de design ale industriei mobile din ultimii doi ani.

Confecționată integral dintr-un singur bloc de aluminiu, carcasa One V are o granulație fină care oferă o aderență foarte bună chiar și la o mână transpirată. Singurele locuri unde aceasta este înlocuită de plastic este capacul inferior, care ascunde slotul MicroSD și slotul SIM, și rama camerei foto, unde tot ansamblul componentelor este fixat. Într-un mulțumirea mea, HTC a depus ceva mai mult efort în designul capacului inferior, acesta închizându-se bine față de cele folosite de Desire HD și Radar, alte două terminale care au folosit această soluție constructivă. Tipic pentru terminalul este profilul lateral, folosit și la modele anterioare Hero și Legend, mică porțiune înclinată oferind o poziție mai comodă decât un candybar rectangular.

Numărul și poziționarea butoanelor este un standard pentru HTC: butoane de volum în partea dreaptă, conector MicroUSB în stângă, buton pentru cameră lipsă la apel (de ce?!?!) și butonul de Power/Lock și conectorul audio jack de 3,5mm în partea superioară. Difuzorul de mici dimensiuni este amplasat pe capacul de plastic susmenționat, singurul aspect care a mai rămas menționat fiind LED-ul pentru semnalizare, ingenios implementat ca o tăietură adâncă ce-l face astfel vizibil indiferent dacă terminalul este așezat cu față în sus sau în jos.

Ecranul de 3,7” este acoperit de o suprafață protectoare de sticlă care acoperă cea mai mare parte din suprafața frontală a carcasei, inclusiv butoanele capacitive și zona difuzorului. Se remarcă aici prima amprentă Ice Cream Sandwich, cele patru butoane care au fost folosite până la Gingerbread fiind înlocuite de Home, Back și Recent Apps, dispariția butonului Menu (accesibil în cazul aplicațiilor care nu folosesc designul ICS prin apăsarea prelungă Recent Apps) fiind regretabilă, cel puțin pentru modul în care eu am folosit Android. Din păcate tot acum se remarcă și lipsa camerei frontale, unul dintre cele mai neplăcute lacune ale produsului.

Ca linie de final pentru construcție, One V iese în evidență ca un produs extrem de elegant și solid care nu flexează sau scârțâie, lucru din ce în ce mai rar întâlnit în lumea Android unde lupta pentru costul de producție cât mai mic are și repercusiuni negative.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

 • tollyo a zis:

  Fain review,

  iar device-ul promite sa fie cea mai buna scula entry level din 2012 AD. Daca va beneficia de suportul operatorilor cred ca are toate șansele sa devina un best buy de talia lui Optimus One…

  Chit ca sunt un pic offtopic, folosesc momentul pentru un ‘wellcome back’, care-mi statea pe limba / degete de vreo saptamana si ceva!

  Spor și la mai multe review-uri interesante!

 • Dorian Prodan (author) a zis:

  Merci 🙂

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.