Home » ştiri şi opinii

BitFenix lansează o carcasă mai ciudată pentru plăcile de bază mini-ITX

Publicat pe 24 May 2012 la 21:04 de

Majoritatea utilizatorilor de PC din segmentul Enthusiast optează în general pentru achiziţionarea celor mai puternice componente hardware de pe piaţă, pe care le folosesc pentru construirea unor adevăraţi monştri. Dar cei mai excentrici dintre ei încearcă să construiască PC-uri aparte, iar minimizarea şi-a făcut simţită prezenţa şi aici. Introducerea unor plăci de bază mini-ITX pentru procesoare extrem de performante au dat rapid naştere ideii de a construi un PC foarte performant şi cu dimensiuni reduse. Iar prezenţa slot-ului PCI-Express x16 pe o placă de bază mini-ITX pentru Sandy Bridge sau Ivy Bridge reprezintă elementul cheie în acest sens.

Problema rămâne aşadar carcasa, iar BitFenix au observat asta şi de aceea lansează Prodigy – o carcasă pentru plăci de bază mini-ITX destinată entuziaştilor. Realizată din oţel şi plastic şi cu un aspect elegant, pare o soluţie interesantă pentru a ascunde cu succes o configuraţie de top. În mod ciudat însă, dimensiunile sunt destul de mari, Prodigy având o înălţime de 40.4cm, lăţimea de 25cm şi adâncimea de 35.9cm. Pentru o placă de bază de 17×17 cm, creaţia BitFenix are un gabarit cam mare. În plus, producătorul a proiectat modelul cu două slot-uri de expansiune, decizie pe care nu o pot înţelege din moment ce plăcile de bază mini-ITX dispun de unul singur.

În fine, cei interesaţi de BitFenix Prodigy trebuie să ştie că modelul va fi disponibil în două versiuni – negru cu inserţii albe şi alb cu inserţii negre – iar preţul de achiziţie recomandat pentru Europa este de 69 Euro. Detaliile complete şi o galerie foto cuprinzătoare sunt disponibile pe site-ul producătorului.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...

5 comentarii »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.