Home » hardware

Kingston HyperX SSD 240GB: rapid şi încăpător

Publicat pe 27 October 2011 la 21:34 de

Faptul că harddisk-ul reprezintă cea mai lentă componentă din orice sistem de calcul contemporan nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Nici faptul că SSD-urile aduc îmbunătăţiri majore timpului de reacţie a PC-ului nu este vreo noutate. Cu toate acestea, SSD-urile se confruntă cu două probleme importante: capacitate de stocare redusă şi preţ de achiziţie mare sau chiar foarte mare.

Prin intensificarea producţiei şi a concurenţei, preţurile SSD-urilor au mai scăzut totuşi, suficient cât să poată fi achiziţionate de cea mai mare parte a entuziaştilor, dar insuficient pentru a părăsi categoria de produs de lux în care îl putem încadra acum. De asemenea, au apărut şi SSD-uri cu capacităţi de stocare mai mari, dar încă departe de nivelul la care se află harddisk-urile.

Un exemplu de SSD cu capacitate mare de stocare vine de la Kingston sub marca HyperX. Despre SSD-urile HyperX vă povesteam şi cu ceva timp în urmă, dar acum a venit momentul să vă arăt şi ce poate să facă noua creaţie a celor de la Kingston. Aşa cum probabil vă aşteptaţi, Kingston HyperX SSD este acompaniat de specificaţii foarte bune, la fel ca toate produsele companiei ce stau sub marca HyperX. Ca sa nu o mai lungim prea mult, vă spun că vorbim despre Kingston Kingston SH100S3B/240G, adică un SSD cu capacitatea de 240GB şi cu interfaţă SATA 6.0Gbps.

Conform producătorului, acesta oferă rate de transfer de 555MB/s la citirea secvenţială şi respectiv 510MB/s la scrierea secvenţială. Tot din specificaţiile furnizate de producător mai ştim si că unitatea poate efectua până la 95 000 operaţii pe secundă la citire şi 60 000 la scriere. Ce mai trebuie să ştiţi este că modelul foloseşte un controller SandForce şi că dispune de tehnologiile S.M.A.R.T., TRIM şi Garbage Collection.

După cum puteţi vedea mai jos, SSD-ul este oferit într-un ambalaj cu pretenţii, confecţionat din carton gros şi cu o rigiditate sporită.

În interior, găsim şi o serie de accesorii care se pot dovedi extrem de utile: un adaptor pentru montarea în cage 3.5”, şuruburi de fixare şi o incintă cu interfaţă USB 2.0 şi cablul aferent, care poate fi utilizată pentru transformarea oricărui dispozitiv de stocare intern cu interfaţă SATA într-unu extern. Ce nu pot înţelege este de ce nu a folosit Kingston interfaţa USB 3.0, dar cum este vorba despre un bundle, nu cred că are rost să dezbatem prea mult problema.

SSD-ul în sine iese şi el în evidenţă, prin design-ul specific gamei HyperX pe care l-a adoptat.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 comentarii »

  • Gabriel a zis:

    N-am gasit nicaieri (sau n-am cautat destul) daca NAND-urile alea Intel sunt sync sau async. Aveti careva idee?

  • nVIDIA a zis:

    Toate super pana la pret 🙁

  • Jideanu a zis:

    Majoritatea producatorilor ofera spre review numai SSD-urile cu toate canalele controller-ului populate. Asta inseamna in cele mai multe cazuri performante mai scazute pentru variantele de capacitate mai mica, cele mai vandute. Mare atentie la cum se fac comparativele in alte teste! 😉

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.