Home » ştiri şi opinii

GIGABYTE G1 Assassin 2: ultimele finisaje

Publicat pe 19 October 2011 la 16:50 de

Plăcile de bază din seria G1-Killer lansate de GIGABYTE pentru cei mai entuziaşti pasionaţi de jocuri nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Dacă îmi este totuşi permis, aş vrea să atrag atenţia asupra faptului că producătorul le-a introdus destul de târziu pe piaţă şi poate într-un moment inoportun, cam în aceeaşi perioadă în care Intel introducea Sandy Bridge. Bazate pe socket-ul LGA 1366 şi dotate cu chipset-ul Intel X58, plăcile de bază G1-Killer reprezintă şi în prezent cele mai avansate soluţii oferite de GIGABYTE pentru gameri. Dotată cu interfaţă LAN BigFoot Killer 2100, procesor audio Creative 20K2 şi condensatori audio de cea mai bună calitate (Nichicon MUSE), o placă de bază precum GIGABYTE G1 Assassin atrage cu siguranţă atenţia oricărui cunoscător.

Industria însă evoluează, iar platformele se schimbă şi LGA 2011 cu al său chipset Intel X79 este pe drum. GIGABYTE nu doarme şi lucrează deja de ceva timp la următoarea generaţie de plăci de bază G1-Killer. De altfel producătorul chiar a prezentat cu ocazia IDF 2011 modelul G1 Assassin 2. De atunci şi până acum, placa a mai suferit însă unele modificări de design.

După cum se poate observa din imaginile de mai sus, au fost păstrate procesoarele BigFoot Killer 2100 pentru interfaţa LAN şi Creative 20K2 pentru interfaţa audio, dar şi condensatorii audio Nichicon MUSE. Faţă de design-ul prezentat la IDF, versiunea actuală foloseşte însă alte heatsink-uri pentru răcirea componentelor esenţiale. Astfel, VRM-ul este prevăzut cu un heatsink în formă de mitralieră (formă întâlnită şi în cazul primului G1 Assassin), iar chipset-ul este acoperit cu un heatsink în formă de pistol (înlocuind fostul heatsink în formă de încărcător folosit pentru primul G1 Assassin). Cele două sunt conectate între ele printr-un heatpipe.

 

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.40 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.