Home » ştiri şi opinii

AMD Catalyst 11.8: overclocking pentru CPU din driver

Publicat pe 18 August 2011 la 11:31 de

Parcă ceva mai devreme decât mă aşteptam, AMD a lansat ieri versiunea 11.8 a suitei Catalyst. Deşi producătorul lansează în fiecare lună câte o nou versiune pentru Catalyst, cea din această lună este ceva mai specială deoarece aduce ceva în plus.

Sunt convins că printre voi se numără câţiva care s-au întrebat măcar o dată de ce Catalyst Control Center nu permite overclocking şi pentru procesor atât timp cât permite pentru placa video. Ei bine, 11.8 este prima versiune de Catalyst care permite utilizatorilor să supratacteze procesorul. Nu vă entuziasmaţi însă prea tare: overclocking-ul pentru procesor din Catalyst este disponibil numai în cazul PC-urilor cu procesoare AMD. Şi dacă acest aspect este cât se poate de normal din punctul meu de vedere, cea de-a doua restricţie este una iritantă. Ei bine, aplicaţia nu poate fi utilizată pentru supratactarea procesorului decât în cazul în care acesta este un model Black Edition, adică un procesor cu multiplicator deblocat. Chiar şi aşa, cred că este un pas înainte, iar amatorii care doresc să îmbunătăţească performanţele sistemului de calcul într-un mod cât mai uşor cu putinţă vor aprecia această nouă funcţie.

AMD Catalyst 11.8 se mai laudă şi cu o serie de îmbunătăţiri, precum majorarea performanţelor în Crysis 2 DirectX 11, Fear 3 DirectX 11 sau Call of Duty Black Operations. Detaliile complete le puteţi găsi pe pagina oficială a producătorului.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.