Home » hardware

GA-990FXA-UD7: High End de la GIGABYTE pentru Bulldozer

Publicat pe 4 July 2011 la 10:51 de

Aşa cum ştiţi, AMD a lansat deja de câteva săptămâni seria a noua de chipset-uri pentru plăcile de bază şi platforma AM3+. Tot cum ştiţi, acestea pregătesc ecosistemul pentru Bulldozer – noile procesoare AMD pe care ar trebui să le vedem mai spre sfârşitul anului. Din păcate, până în momentul de faţă nu există o dată fixată pentru lansarea AMD Bulldozer, dar asta nu împiedică dezvoltarea de plăci de bază AM3+ bazate pe chipset-ul AMD 990FX.

Un astfel de exemplu este GIGABYTE GA-990FXA-UD7, o placă de bază High End, destinată utilizatorilor cu pretenţii ridicate şi bugete pe măsură. GIGABYTE GA-990FXA-UD7 este livrată într-o cutie impunătoare prin dimensiuni, acoperită în cea mai mare parte cu culori închise, dar care oferă utilizatorului şi o serie de informaţii utile despre produs.

Peretele frontal al cutiei este unul dublu şi adăposteşte o fereastră care permite afişarea produsului, dar şi o nouă serie de informaţii despre GA-990FXA-UD7.

În interiorul cutiei principale, se află o a doua cutie, neagră, care la rândul ei adăposteşte alte două cutii negre: una cu accesorii şi una cu placa de bază în sine.

Accesoriile care însoţesc GIGABYTE GA-990FXA-UD7 sunt: un ghid de instalare, un manual de instalare, un disc cu drivere şi aplicaţii, patru cabluri SATA, un shield pentru back panel, bridge-uri SLI, 3-way SLI şi 4-way SLI, bridge-uri CrossFire şi stickere GIGABYTE şi Dolby.

Odată scoasă din cutie, se observă că GIGABYTE GA-990FXA-UD7 foloseşte negrul din abundenţă, atât pentru PCB cât şi pentru conectori. De asemenea, se observă şi prezenţa unor integrate pe partea din spate a PCB-ului, în zona VRM-ului.

Back panel-ul lui GIGABYTE GA-990FXA-UD7 este unul cuprinzător şi conţine: un port PS/2, şase porturi USB 2.0, două porturi USB 3.0, un port FireWire, un port hibrid eSATA 3.0Gbps/USB 2.0, un port eSATA 6.0Gbps, conectorul RJ45 şi conectorii audio (şase analogici, unul digital coaxial şi unul digital optic).

Dar back panel-ul nu este singurul care asigură conectica lui GIGABYTE GA-990FXA-UD7. Pe PCB mai găsim un header audio pentru panoul frontal al carcasei, teri headere USB 2.0, un header FireWire, un header USB 3.0, un header TPM şi un header pentru conectarea panoului de control frontal al carcasei.

Utilizatorul poate monta până la şase dispozitive de stocare interne într-un sistem construit pe baza lui GIGABYTE GA-990FXA-UD7, placa de bază beneficiind de şase porturi SATA 6.0Gbps.

Mai menţionez aici slot-urile de expansiune (două PCI-Express x16, două PCI-Express x8, două PCI-Express x16 care funcţionează în modul x4 şi unul PCI) şi cele patru bancuri de memorie DDR3 cu o capacitate maximă de de 32GB.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

4 comentarii »

 • Alexe Bogdan a zis:

  prea neagra! … dar stiti vorba aceea: pisica unde nu ajunge zice ca pute.

  Asteptam acum cireasa de pe tort: noile procesoare.

 • burebista a zis:

  Cireasa de pe tort sau bomboana de pe coliva? 😀

 • Alexe Bogdan a zis:

  Daca va fi bomboana de pe coliva suprematiei Intel atunci e perfect – sunt satul (si cred ca nu numai eu) de “intel is the best” 🙂

 • mihai a zis:

  daca ”buldozer” va fi asa cum se promite de catre amd de vreo…2 ani,atunci vom asista la un declin serios intel(va dura ceva pana sa se dezmeticeasca ”monstrul”).cel putin cu raportul pret/performanta amd le va lua fata infatuatilor de la intel. chestia cu intel the best e absolut de reclama-sa fim seriosi,strict pe gaming nu vad cu ce ar fi un intel peste un amd atata timp cat placa video duce aproape tot greul incepand cu 1920x1080p. daca va incanta niste puncte in 3dmark vantage si nu stiu ce editari foto-video avansate mergeti pe ”sandel”,daca vreti sa jucati pe pc si doar atat,fiti destepti si cumparati-va amd. cam asa vad eu lucrurile. decat sa investiti 1200 lei intr-un i7,mai bine luati un phenom ii x4 955 si o gtx 460/radeon hd 6870 in banii astia si jucati linistiti 5 ani de aici incolo in rezolutii full-hd/detalii high. si da,sunt fan-boy amd!

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.