Home » hardware

Kingston KHX1600C7D3X1K2/4GX: soluţie de buget pentru pasionaţii de jocuri

Publicat pe 10 May 2011 la 06:00 de

Memoria RAM a reprezentat dintotdeauna o componentă controversată, în special din cauza fluctuaţiilor de preţ, de cele mai multe ori nejustificate. Este un lucru bine cunoscut faptul că producătorii de astfel de soluţii au fixat în trecut de mai multe ori preţurile în mod artificial. La fel de cunoscut însă este şi faptul că în momentul de faţă memoria RAM DDR3 beneficiază de cele mai mici preţuri de achiziţie dintotdeauna.

În a doua jumătate a lunii aprilie, Kingston anunţa introducerea unui nou produs DDR3, destinat în special pasionaţilor de jocuri. Este vorba despre un kit DDR3 dual channel, tactat la 1600MHz şi cu CAS 7, oferit la un preţ fără precedent de bun. Pentru circa 260 Lei, utilizatorul primeşte două module de câte 2GB fiecare, tactate la 1600MHz şi cu latenţele 7-8-7-20. Pentru aceste setări, producătorul recomandă o tensiune de alimentare de 1.65V şi, pentru ca totul să fie cât mai uşor pentru utilizator, a inclus şi un profil XMP în SPD.

Modulele double-sided sunt prevăzute cu radiatoare din aluminiu, pentru o disipare mai bună a căldurii.

Ele ne-au fost trimise într-o cutie din carton banală, care conţine şi un ghid de instalare şi detalii despre garanţia produsului.

Demontarea radiatoarelor nu este recomandată din cauza soluţiei termo-adezive utilizate, care poate cauza smulgerea chip-urilor. Dacă totuşi doriţi să înlăturaţi heatsink-urile, este indicat să încălziţi bine modulele înainte de această operaţie. Şi, odată înlăturate acestea, devin vizibile chip-urile Elpida J1108BDSE-DJ-F.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

 • burebista a zis:

  [I]Pe de altă parte, o frecvenţă deja comună, de 1600MHz, latenţele bune, capacitatea de 4GB şi un preţ de achiziţie mic transformă Kingston KHX1600C7D3X1K2/4GX într-un produs excelent pentru pasionaţii de jocuri care nu deţin bugete prea mari.[/I]

  OooK Radu, stii ce vreau eu de la tine vreodata cind ai timp? Sa faci niste teste cu impactul frecventei/latentelor in jocuri daca tot zici ca-s memorii de gamer. 😛
  O iei usurel de la 1333 si latente strinse pina sus unde pot ajunge la voltaj decent.
  Tare mi-ar place un tabel cu frecventa/latenta/FPS. 😀

  Io banui rezultatele dar as vrea sa am un link care sa-mi confirme ceea ce tot zic de ani incoace: memoriile bengoase sunt pentru pasionatii de hasveboate iar pentru restul muritorilor de rind cele mai ieftine si cu multi GB sunt super OK.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.