Home » hardware

ASUS G73JW: excelent pentru jocuri în deplasare

Publicat pe 5 May 2011 la 21:43 de

În trecut, laptop-ul era fără nicio urmă de îndoială un produs destinat unui public ţintă bine determinat, alcătuit în speţă din oameni de afaceri. Asta nu înseamnă însă că oamenii de afaceri erau singurii care aveau nevoie de portabilitate, însă erau singurii dispuşi să facă sacrificiile financiare sau de altă natură pentru a beneficia de un astfel de sistem de calcul. Atenţi la nevoile pieţei şi dornici de a exploata potenţialul disponibil, odată cu evoluţia tehnologiei, producătorii au început să ofere însă portabile mai accesibile pe de o parte şi mai performante pe de altă parte.

În ultimul deceniu, brand-urile de sisteme portabile s-au înmulţit, iar diversificarea a fost cuvântul de ordine. Vremurile în care cuvântul laptop era asociat cu un dispozitiv cu design banal, plastic negru sau gri comun destinat unui utilizator scorţos, au apus demult. Nevoile unui utilizator de PC (fix sau portabil) variază în funcţie de tipologia acestuia, motiv pentru care la ora actuală avem de-a face cu sisteme de calcul portabile ce pot fi încadrate în diverse categorii, de la cea de gadget, până la PC-uri ultra-performante. Chiar dacă un laptop nu poate egala ca performanţă un PC desktop din aceeaşi categorie de preţ, nimeni nu mai poate nega că în momentul de faţă pe piaţă există laptop-uri capabile să satisfacă nevoile oricărui utilizator, indiferent de tipologia acestuia.

Este un lucru bine cunoscut că în România există un număr semnificativ de utilizatori de laptop care nu au însă nevoie de mobilitate în sensul la care se aşteaptă un utilizator clasic, adică pentru deplasări. În general, aceştia optează pentru achiziţionarea unui sistem de calcul portabil deoarece ocupă mai puţin spaţiu sau pentru ca le inspiră mai multă încredere. O parte foarte mică dintre aceştia este dispusă să investească sume mari de bani într-un astfel de produs, pentru a beneficia de un nivel de performanţă optim pentru activităţile pe care le desfăşoară. Din aceştia, o parte şi mai mică este formată din pasionaţi de jocuri, care doresc sa folosească noul lor laptop pentru rularea celor mai noi titluri.

Chiar dacă pasionaţii de jocuri pe laptop nu reprezintă altceva decât o nişă de piaţă, ei nu au fost neglijaţi de producători, care au dezvoltat modele special pentru ei. Aici, brand-ul Alienware este probabil cel mai cunoscut, dar este fără nicio urmă de îndoială şi cel mai scump. Există însă pe acest segment şi brand-uri mai tinere, unde preţurile sunt ceva mai accesibile.

În ultimii ani, ASUS a devenit un producător cu renume printre pasionaţii de jocuri din lumea întreagă, mulţumită produselor sale dezvoltate special pentru aceştia. Astfel, a luat naştere acronimul ROG (Republic of Gamers), care conţine în momentul de faţă mai multe tipuri de produse, printre care şi laptop-uri. Un astfel de exemplu este G73JW, care deşi nu mai este asociat în mod direct cu marca Lamborghini, încă ne duce cu gândul la extravagantele supercar-uri.

Asemănător altor produse ROG, ambalajul este destul de simplu, dar menţionează la loc de cinste familia de produse din care face parte laptop-ul.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4.85 out of 5)
Loading...

5 comentarii »

 • Sorin 45 a zis:

  “Aici, brand-ul Alienware este probabil cel mai scump, dar este fără nicio urmă de îndoială şi cel mai scump.” ????

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  ooops… Am corectat. Mulţumesc!

 • Jideanu a zis:

  Warranty: 0 months. Funny laptop is funny. 🙂

 • ferike a zis:

  jideanu: e sample, e “in afara circuitului normal”. Stii si tu cum e cu sample-urile ;). In rest orice laptop ASUS are 2 ani garantie, si in plus fata de altii, bateria are 1 an garantie (majoritatea brand-urilor au 6 luni)

 • Autogreen a zis:

  Bateria ramane o problema si pentru laptop-uri si pentru masinile electrice, dar cand firma face efortul de a implementa un chip care sa limiteze viata bateriei doar cu scopul de a-ti mai vinde una, atunci e o problema grava. Sony si IBM au procedat asa, ASUS are mai mult respect fata de client si ofera baterii bune.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.