Home » hardware

HIS Radeon HD 6790 IceQX Turbo: pentru cei pretenţioşi

Publicat pe 14 April 2011 la 11:45 de

Săptămâna trecută scriam despre Radeon HD 6790 – noua placă video mainstream oferită de AMD pasionaţilor de jocuri. Aşa cum va spuneam încă de pe atunci, ea nu foloseşte un nucleu grafic nou, ci reprezintă a treia implementare a bine cunoscutului Barts, prezent în modelele Radeon HD 6870 şi HD 6850.

După cum vă spuneam la momentul respectiv, Radeon HD 6790 reprezintă o soluţie din topor, cu un PCB cam mare, doi conectori de alimentare şi ventilator care evacuează aerul în afara carcasei. Asta nu înseamnă însă că placa nu mi-a plăcut, dar există întotdeauna loc de îmbunătăţiri. Din acest motiv, toţi partenerii AMD anunţau încă de la lansare propriile implementări pentru HD 6790, dotate cu soluţii de răcire mai eficiente sau mai silenţioase.

HIS este unul dintre aceşti parteneri, iar astăzi am plăcerea să scriu despre Radeon HD 6790 IceQX Turbo (sau mai exact, H679QNT1G2M) – cea mai nouă creaţie a producătorului din Hong Kong. Primul lucru care trebuie ştiut despre acest model este că foloseşte frecvenţe mai mari decât acela standard, recomandate de AMD. Astfel, nucleul grafic a fost tactat la 900MHz în loc de 840, iar chip-urile de memorie GDDR5 funcţionează la 4400MHz în loc de 4200.

Ambalajul respectă design-ul cu care suntem deja familiari, dar se observă absenţa sabiei desenate pe cutiile altor modele.

Ca accesorii, producătorul oferă două adaptoare de alimentare, un convertor de semnal video DVI-to-VGA şi un bridge CrossFire. Ele sunt livrate în cutie, alături de discul cu drivere şi ghidul de instalare.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.46 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.