Home » hardware

HIS Radeon HD 6870 IceQX TurboX – atac la GTX 560 Ti

Publicat pe 31 March 2011 la 14:51 de

Chiar dacă mă aşteptam la o reuşită din punctul de vedere al soluţiei de răcire, cooler-ul folosit de HIS este mai eficient decât mă aşteptam. Astfel, Radeon HD 6870 IceQX TurboX este mai rece decât implementarea de referinţă, chiar şi atunci când sunt folosite tensiunea de alimentare de 1.3V şi frecvenţa de 1000MHz.

Evident, consumul de energie va fi mai mare, datorită atât frecvenţelor mai mari, cât mai ales majorării tensiunii de alimentare.

Dacă temperaturile înregistrate de Radeon HD 6870 IceQX TurboX nu v-au convins de eficienţa soluţiei de răcire, nivelul de zgomot cu siguranţă o va face. Graficul de jos nu este deloc relevant deoarece vorbim despre două ventilatoare diferite, al căror nivel de zgomot nu poate fi comparat după turaţie. Cu toate acestea, cunoscătorii ştiu că 1900RPM pentru un ventilator clasic cu diametrul de 90mm nu reprezintă o valoare suficient de mare pentru a putea deranja pe cineva.

Concluzie

Singurul neajuns al lui HIS Radeon HD 6870 IceQX TurboX este potenţialul de overclocking redus de care a dat dovadă acesta. Din cauza majorării frecvenţelor din fabrică, overclocking-ul pe care l-am mai putut aplica nucleului grafic nu a fost decât de 2.5%. În plus, chip-urile de memorie se pare că nu sunt potrivite pentru acest procedeu. Şi cu toate acestea, HIS Radeon HD 6870 IceQX TurboX este implementarea lui Barts XT pentru care am reuşit cea mai mare frecvenţă a nucleului grafic de până acum, în condiţii de stabilitate.

Pasionaţii de overclocking sunt însă destul de puţini la număr, mult mai puţini faţă de pasionaţii de jocuri care folosesc componentele la parametrii recomandaţi de producători. De aceea, implementarea HIS este din punctul meu de vedere o soluţie excelentă, pe care o recomand oricărui pasionat de jocuri, neinteresat de overclocking, ce deţine bugetul necesar. Modelul este rece, silenţios şi concurează cot la cot cu NVIDIA GeForce GTX 560 Ti. În plus, la un preţ recomandat de 898Lei, este chiar uşor mai ieftin decât cel mai accesibil GTX 560 Ti de pe piaţă, oferit în acest moment de Palit.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.77 out of 5)
Loading...

3 comentarii »

 • Eko a zis:

  Felicitari AMD! NVidia a muscat-o cu implementarea “mareata” a lui GTX 590, si speram intr-o concurenta cat mai acerba si in continuare, din care, evident, userii sa castige cat mai mult!
  Felicitari pentru articol!

 • Andrei Ionut Adrian a zis:

  Excelent articol. Bookmark la site, o sa-l frecventez zilnic. Faceti o treaba excelenta !

 • mihai a zis:

  indiferent de implementare,un radeon 6870 nu va fi niciodata un concurent serios pentru gtx 560ti. poate 6950 sa se mai tina un pic pe baricade,dar nici ala nu o face prea bine…

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.