Home » ştiri şi opinii

ASUS lansează monitorul profesional PA246Q ProArt

Publicat pe 24 February 2011 la 17:12 de

ASUS a intra în liga greilor lansând monitorul profesional PA246Q ProArt, conceput pentru designeri și pasionații de fotografie. Acesta are o diagonală de 24” și rezoluție nativă de 1920×1200 pixeli (format 16:10). Modelul foloseşte un panou P-IPS cu unghiuri de vizualizare de 178° și o reproducere foarte bună a culorilor – acoperire 98% pentru Adobe RGB, 100% sRGB şi 102% NTSC. ASUS PA246Q este însoțit de ASUS QuickFit Virtual Scale și un stand ajustabil care îmbunătățește productivitatea. Conectivitatea este şi ea foarte bună, monitorul ASUS oferind intrări DisplayPort, HDMI, DVI-D și D-sub.

Panoul P-IPS, care echipează modelul ASUS PA246Q, reproduce 98% din culorile Adobe RGB, permițându-i să afișeze cu acuratețe aproape întreg spectrul unei fotografii captate cu o cameră DSLR. Monitorul dispune, de asemenea, de un mod sRGB astfel că imaginile pentru paginile web sunt afișate cât mai aproape de realitate. ASUS afirmă că PA246Q este capabil să afișeze 1.07 miliarde de culori, de 64 de ori mai mult decât monitoarele convenționale. Fiecare model PA246Q este calibrat pentru a minimiza diferențele de culoare la valori Delta E mai mici ca 5, garantând cea mai mare precizie din segment.

Tehnologia exclusivă QuickFit Virtual Scale permite previzualizarea lucrărilor la dimensiuni reale prin simpla apăsare a unei taste, oferind şabloane prestabilite de marcare a dimensiunilor A4 si letter, a fotografiilor 8”x10”, 5”x7”, 4”x6”, 3”x5”, 2”x2”, dar şi o grila de aliniere. Utilizatorii pot folosi această funcție pentru a previzualiza rapid și precis imaginile și fotografiile la dimensiunea reală fără a le tipări, protejând mediul înconjurător prin economia de hârtie realizată.

Monitorul ASUS PA246Q este echipat cu un stand ajustabil oferind un reglaj de 100mm pe înălțime, înclinație între -5° și +20°, pivotare la ±60° și rotire la 90°. Suportul monitorului PA246Q poate fi de asemenea înlăturat pentru a fi compatibil cu standardul VESA.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

6 comentarii »

 • Adi a zis:

  un cost estimativ nu zice? 🙂

 • Dorian Prodan (author) a zis:

  Neoficial mi s-a soptit ceva in jur de 2200 lei.

 • Adi a zis:

  hmm.. in conditiile in care un Dell U2410 este in continuare ~2100 ron si monitorul asta face tot ce zice mai sus, nu o sa fie foarte scump. 🙂

 • Autogreen a zis:

  E un monitor profesional pentru graficieni si alte meserii ce se bazeaza pe imagini fara cusur. Cine are bani sa-i ia acasa e un norocos.

 • PoccoLocco a zis:

  Cand te uiti pe un 7d/5dmkII la poze si se vad super si apoi vii pe un monitor de cacao si nu iti plac deloc dar ele sunt ok acest monitor este mana cereasca.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.