Home » hardware

Radeon HD 5670 – 1GB vs. 512MB, GIGABYTE vs. HIS

Publicat pe 18 October 2010 la 20:02 de

Radeon HD 5670 reprezintă cea mai accesibilă soluţie grafică DirectX 11 de la AMD ce se pretează pentru rularea jocurilor. Chiar dacă nu este un model potrivit pentru entuziaştii ce doresc să ruleze cele mai noi titluri folosind un nivel maxim de detalii, ea se achită cu brio de sarcini atunci când este folosită de un gamer ocazional, care ştie la ce să se aştepte din partea unui astfel de produs.

Deşi a avut un start mai lent din cauza concurenţei pe care i-o făceau două modele mai vechi ale aceluiaşi producător – HD 4850 şi HD 4770 – Radeon HD 5670 a devenit totuşi într-un timp destul de scurt timp o soluţie interesantă. În varianta standard, nucleul său grafic este tactat la 775MHz şi dispune de 400 de unităţi de procesare, iar memoria GDDR5 cu capacitate de 512MB funcţionează la 4GHz, în timp ce cooler-ul recomandat este unul single slot. Cu toate acestea, au apărut destule implementări specifice diferiţilor parteneri AMD. În cadrul acestui articol, am pus faţă în faţă două astfel de implementări, una produsă de GIGABYTE şi cealaltă de HIS.

GV-R567OC-1GI reprezintă o implementare a lui Radeon HD 5670 echipată cu 1GB memorie GDDR5 şi uşor supratactată, nucleul grafic funcţionând la 785MGz. În plus, modelul foloseşte un cooler dual slot format dintr-un radiator de aluminiu, un ventilator cu diametrul de 80mm şi o ramă din plastic ce conferă un aspect estetic plăcut produsului, dar asigură şi o oarecare direcţionare a fluxului de aer către chip-urile de memorie video şi către VRM – elemente neprevăzute cu radiatoare.

H567Q512, sau HD 5670 IceQ 512MB cum mai numeşte HIS acest model, este dotat cu 512MB memorie video GDDR5 şi foloseşte frecvenţele standard – 775/4000MHz. Cu toate acestea, cooler-ul a fost înlocuit de unul dual slot cu un design specific familiei IceQ. El este format dintr-un radiator de aluminiu ce acoperă nucleul grafic, un ventilator cu diametrul de 70mm şi o ramă din plastic ce facilitează evacuarea aerului cald direct în afara carcasei.

Ambele plăci video testate folosesc aceiaşi conectori – DVI, HDMI şi D-Sub – dar HIS utilizează un bracket dual slot necesar pentru evacuarea aerului cald prin fantele specia create, în timp ce GGIABYTE foloseşte un bracket single slot

În afara faptului că soluţia GIGABYTE utilizează de două ori mai multă memorie video decât cea propusa de HIS, diferenţele dintre cele două plăci sunt minore. De altfel, GV-R567OC-1GI şi H567Q512 sunt însoţite de aceleaşi accesorii: CD cu drivere şi manual de utilizare.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.43 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.