Home » hardware

GeForce GTS 450 – ASUS şi Gainward

Publicat pe 13 September 2010 la 07:01 de

În primăvara acestui an, NVIDIA lansa primele sale soluţii grafice DirectX 11 sub denumirile de GTX 480 şi GTX 470. Acestea fac parte din segmentul High End, aşa cum se obişnuieşte pentru inaugurarea unei noi generaţii, dar în urma opiniilor utilizatorilor reiese că succesul nu a fost tocmai cel scontat. Prima tentativă de redresare a fost GTX 465, care a pornit însă cu stângul din cauza costului de achiziţie cam mare de la momentul lansării. Desigur, cu timpul, acesta a scăzut, iar unele implementări sunt cel puţin atractive. Primul model DirectX 11 NVIDIA cu adevărat interesant şi demn de recomandările cunoscătorilor a fost GeForce GTX 460, lansat cu aproximativ două luni în urmă.

Astăzi, familia Fermi mai primeşte un membru, ceva mai modest, pentru utilizatorii cu bugete reduse. Este vorba despre GeForce GTS 450 – un model mainstream pentru care NVIDIA recomandă un preţ de 649 Lei. Desigur, în funcţie de implementare, acesta poate fi mai mare sau mai mic. Pentru testare, am folosit două modele situate la poluri opuse. Astfel, ASUS ENGTS450 DirectCU TOP are un preţ recomandat de 699 Lei, în timp ce Gainward GTS450 GS depăşeşte cu puţin preţul de 600 Lei. Ambele implementări sunt supratactate, modelul ASUS fiind oferit cu frecvenţele 925/1850/4000 MHZ, în timp ce varianta Gainward foloseşte frecvenţele 880/1760/3900MHz. Ambii producători oferă însă şi implementări cu frecvenţele standard: 783/1566/3600 MHz. Modelul Gainward va costa 600 Lei, iar cel ASUS 649 Lei.

GeForce GTS 450 foloseşte 192 de unităţi de procesare, dispune de un singur conector de alimentare cu şase pini şi are un TDP specificat de producător de 106W. Memoria GDDR5 cu capacitate de 1GB este accesată prin intermediul unei interfeţe pe 128bit. Varianta de referinţă a noii soluţii grafice are o lungime a PCB-ului de 8.25”, iar bracket-ul conţine doi conectori DVI şi un port mini-HDMI. Din punctul de vedere al configuraţiilor multi-GPU, pot fi folosite numai două plăci video GTS 450 în configuraţii SLI.

Deşi este un model ceva mai accesibil, GeForce GTS 450 suportă tehnologia NVIDIA Surround, ceea ce înseamnă că permite conectarea simultană a până la trei monitoare. Lansarea noii soluţii grafice este însoţită şi de lansarea unor drivere – 260.52 – care aduce un spor de performanţă în jocuri ce variază între 1 şi 10 procente conform măsurătorilor efectuate, dar care este însoţit şi de un modul de instalare.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...

28 comentarii »

  • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

    Momentan nu deţinem aparatura necesară măsurării nivelului de zgomot; pentru a oferi cititorilor o imagine asupra zgomotului produs de plăcile video, monitorizăm totuşi turaţia ventilatoarelor (desigur, acolo unde acest lucru este posibil)

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.